Vaša korpa

eBajk specifična ulja – da li vam je to potrebno?

Bilo da se radi o mašini za pranje pod pritiskom za bicikle koja je savršeno podešena kako bi se izbeglo oštećenje ležaja ili ulja koje je optimizovano za pogonske sisteme eBajka, znamo da je važno koristiti proizvode koji mogu da ispune traženi posao. Čitajte dalje da biste saznali zašto su specifična ulja za eBajk neophodna za svaki električni bicikl.

Prvo, šta je specifično ulje za eBajk?

To je ulje koje je specijalno formulisano da se nosi sa dodatnim opterećenjem sa kojim se eBajk pogonski sistem bori, i svime što dolazi sa njim.

Dok eBajk i tradicionalni bicikli koriste slične komponente pogona kao što su lanci, frivil, zupčanici i prstenovi lanca, postoji ključna razlika – snaga. U proseku, eBajk prenosi tri puta više sile na lanac od normalnog bicikla; i to važi samo za e-bicikle početnog nivoa. eBajk-ovi mogu da proizvedu još veće nivoe obrtnog momenta, jer zahtevi na neravnom terenu i strmim usponima, u kombinaciji sa dodatnom težinom za veće baterije, znače da je potrebno mnogo više snage od motora.

Uz svu tu dodatnu snagu dolazi i mogućnost da pređete više kilometara i pri većim brzinama, tako da vaše ulje za lanac treba da traje duže od ulja običnog bicikla. Plus, imate motor – znači da će vam kadenca biti znatno veća, što izlaže vaš pogonski sistem dodatnom habanju.

eBike Arcade Shoot MR5 9200 1024x1024 1

Dakle, šta se zapravo nalazi u specifičnom ulju za eBajk?

Očigledno je da ne možemo da vam damo sve detalje sastava ulja, ali možemo reći da naša eBajk maziva imaju jedinstvenu mešavinu sintetičkih ulja i niz visokokvalitetnih aditiva kao što je Bor nitrid, koji povećavaju koliko dugo ulje ostaje na lancu, dok takođe smanjuje trenje kroz pogonski sistem na način koji je optimizovan za povećana opterećenja obrtnog momenta. Bor nitrid je napredna čestica koja nudi povećan nivo izdržljivosti i otpornosti na habanje, kao i odlična svojstva podmazivanja. Formira stabilan tribofilm, koji poboljšava tribološke performanse do nivoa potrebnog za najveći obrtni moment eBajka.

eBike Arcade Shoot

Koja eBajk ulja imamo u ponudi?

Imamo tri ukupno. Tu je naše eBajk Dry Weather ulje koje nudi performanse na velikim udaljenostima u suvim i prašnjavim uslovima sa svojom keramičkom mešavinom koja obezbeđuje ultra-nisko trenje i svilenkasto glatke promene stepena prenosa, a sve to odbija prašinu. Tu je i naše eBajk Wet Weather ulje koje ide korak dalje, sa svojstvima hidroizolacije, što znači da se ističe u najneobičnijim uslovima. Zatim tu je klasično univerzalno ulje u spreju, eBajk All Weather, koji ima sintetičku formulaciju visokih performansi koja pruža maksimalnu zaštitu u svim uslovima.

Lube 83a200cd 02d6 49ac ad47

Mogu li da se izvučem bez upotrebe bilo kakvog ulja?

Jednom rečju – ne! Komponente vašeg pogona i lanac će „dobiti batine“. Sve komponente će se istrošiti mnogo brže, što znači da ćete morati da potrošite više novca na nove komponente ranije nego što biste to učinili sa dobro održavanim pogonskim sistemom. Povrh toga, vaš bicikl će biti znatno manje efikasan, sa puno energije izgubljene tokom menjanja brzina i pedalanja. Korišćenje odgovarajućeg ulja za lanac zaista štedi ogromne vate na putu ili van njega.

Ovde u Muc-Off-u, proveli smo godine razvijajući najbolja maziva za bicikle na svetu, testirajući desetine hiljada varijacija formulacije kako bismo bili sigurni da kada koristite jednu na svom biciklu, on ima izvanredne performanse, vožnju za vožnjom – sada kada smo vas naoružali sa svim informacijama, vreme je da kupite odgovarajuće ulje, a zatim pravac na vožnju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *